Правила прибирання від японок, які допоможуть завжди підтримувати чистоту в домі

Для того, щоб ідеально виглядати, японки приділяють догляду за собою чимало уваги: скуповують дороговартісні косметичні засоби та не пропускають б’юті-рутину. Їхній гардероб складається тільки з якісних та стильних речей, а влучні образи доповнюють легкі приємні парфуми.
Проте вдома у цих втілень жіночності та краси дуже часто може панувати справжній хаос: жительки країни Висхідного сонця – не фанати прибирання. Адже вважають, що свій час можна присвятити значно цікавішим та кориснішим справам. На одну тільки роботу вони виділяють близько 60 годин в тиждень. А ще ж треба зайнятися йогою, зробити масаж, пройти пізнавальні курси, прогулятися парком та зустрітися з подругами.
Та останнім часом дівчата в країні вирішили вдосконалити свій побут та впровадити таку систему, яка допоможе зберігати дім охайним, навіть якщо прибирати у ньому нечасто.
Розхламитися
В Японії немає сміттєвих контейнерів на вулиці, натомість щотижня співробітники відповідних служб забирають пакети з відходами прямо від дверей мешканців. Щоб не допускати накопичення сміття, японки воліють сповідувати принципи мінімалізму. Перестала подобатися футболка — викидаємо її, відкололася ручка в улюбленої чашки — прощаємося з нею без жалю.
У кожної речі – своє місце
Якщо після користування відправляти всі предмети на своє місце, то і безладу вони не створюватимуть. Японки активно користуються цим правилом, тому не складають одяг на стілець, переодягаючись після роботи, щоразу прибирають взуття, та кожен продукт у холодильнику ставлять на окрему полицю або контейнер.
Гаджети — наші друзі
Для полегшення багатьох сфер життя, японці, як жителі однієї з найтехнологічніших країн світу, активно використовують гаджети. В тому числі і для прибирання. Позбутися пилу допомагає робот-пилосмок, сушінням одягу займається спеціальна машина, а миттю вимити підлогу дозволяє парова швабра.
До речі, для сміття багато хто використовує спеціальні відра, які самі змінюють пакети, а наповнені пресують і запаюють.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment